Kalbimi Sana Verdim- Elizabeth Hoyt


Kalbimi Sana Verdim aşk romanı okumaktan hoşlananların baştan sona zevkle okuyacağı bir kitap. Aşk romanları yazarı Elizabeth Hoyt tarafından kaleme alınan bu kitapta masalsı bir aşk gözler önüne seriliyor. Genç, güzel ve zengin bir kız olan Leydi Georgina Maitland ile kahyası Harry Pye arasında yaşanan aşkı konu alan bir kitap. Harry Pye bir kahya olmasına rağmen basit bir kişiliğe sahip değildir. Genç adam hem çok yakışıklı hem de gururlu bir insandır. Yıllar önce yaşadığı yere geri döndüğünde onu bekleyen zor günler ve imkansız bir aşk vardır. Harry kendisine kurulan tuzaklarla mücadele ederken bir yandan da içindeki aşkla savaşmaktadır. Bu savaştaki zafer kimin, Leydi ve kahyasını gelecekte neler bekliyor bunların hepsi kitabın sonunda gün yüzüne çıkıyor.
Kalbimi Sana Verdim kitap özeti merak edenler için gelsin. Leydi Georgina her ne kadar zengin ve soylu birisi olsa da en nihayetinde kalbi aşka açık bir genç kızdır. Çevresindeki hiçbir erkeğe ilgi duymamaktadır ta ki Harry Pye hayatına girene kadar. Harry konum olarak onun kahyası olsa da ilk andan itibaren Leydinin dikkatini çekmeye başlamıştır. Genç kız önce onun yakışıklılığından etkilenmiş ve onu tanıdıkça da aşık olmuştur. Harry de Georgina'ya aşıktır fakat aşık olduğu kişi sıradan bir genç kız değildir. Onun zengin olması ve toplumdaki konumu genç adam açısından aralarındaki en büyük engeldir. Georgina ise diğer kardeşleri onaylamasa da Harry ile evlenmek istemektedir. Harry geldikten sonra yaşanan bazı garip olaylar yüzünden genç adam tehlikededir. Zehirlenerek ölen koyunlar ve öldürülen bir de yaşlı kadın vardır ve birileri bu suçu onun üstüne atmaya çalışmaktadır. Leydi Georgina bu durumda kahyasını yalnız bırakmaz ve onunla birlikte olayları araştırmaya başlar. Harry onu bu olaylardan ve kendinden uzak tutmaya çalışsa da Leydi dik başlı ve aşık bir kadın olduğu için hep onun yanında olur. 
Genç kadının kendini ona vermesi ve herkes onu suçlarken bile yanında olması adamı etkiler fakat leydiyi düşünerek onu kendinden uzaklaştırmaya çalışır. Genç kadından kaçmaya çalıştıkça ona daha çok tutulur. Bir yanda sevdiği kadın diğer yanda yıllar önceden ona kin güden bir adam... Harry bu adam tarafından tuzağa düşürülür ve kapatıldığı yerde ölümü beklerken Leydi Georgina onu bulur ve kurtarır. Haftalarca genç adamı hayata döndürmek için çabalayan leydi sonunda amacına ulaşır ve sevdiği adamı ölümden kurtarır. Harry hala onunla evlenmemekte kararlıdır. Bu arada leydi hamile olduğunu öğrenir. Harry onu istemediği için oradan ayrılır ve başka birisi ile evlenmeye karar verir. 
İki aşık için de zor bir dönemdir. Harry bir yandan kendisine kurulan tuzakları ortaya çıkarmaya çalışıyor diğer yandan sevdiği kadına kavuşamamanın acısını yaşıyordur. Üvey kardeşinin de yardımı ile kuzuları zehirleyen kişinin kim olduğunu öğrenir. Bu olay açığa çıktığı zaman yıllardır ona düşmanlık yapan adam da ölmüştür ve üvey erkek kardeşi ile aralarındaki buzlar da erimiştir. Geriye tek bir eksik kalmıştır ve artık Harry o konuda da net bir karar vermiştir. 
Kalbimi Sana Verdim kitap yorumu güzel bir final ile bitiyor. Kitabın sonunda tam leydi evleneceği zaman Harry ortaya çıkıyor ve bu evliliğe engel olarak leydi ile kendisi evleniyor. Biraz zor bir yoldan geçseler de sonunda iki aşığın kavuşması ve kitabın mutlu sonla bitmesi oldukça güzel. Çıkacağınız yolculukta ya da keyifli bir hafta sonu geçirmek istediğinizde bu mutlu sonla biten güzel aşk romanını okuyabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Gönder