Çocuklar için Masallar


Çocuklar için masallar çok önemlidir. Bebeklik çağından itibaren çocuklarımıza masal anlatmak ya da okumak onların hayal dünyasını geliştirmeye yardımcı olur. Masallar ilk başlarda bebeklerin uyumasına yardımcı olurken ilerleyen dönemlerde onların yeni şeyler öğrenmesine de imkan tanır. Masalların büyülü dünyası çocuklar için mutluluğa açılan bir kapıdır. 
Geçmişten günümüze kadar gelen bir çok çocuk masalı bulunmaktadır. Klasik çocuk masallarının yanı sıra günümüzde de yazılan farklı çocuk masalları vardır. Hatta bazı anneler çocukları için kendileri masal yazmaktadır. Masal çocukların uykuya dalmasını kolaylaştırır. Uyku öncesinde dinledikleri güzel bir masal sayesinde çocuklar rüyalarında güzel bir yolculuğa çıkabilirler. 
Çocuklarına masal anlatmak ya da okumak isteyen annelerin işini kolaylaştırmak için masal blogları ve çocuklar için masalların yer aldığı video kanalları açılmaktadır. Bunların yanı sıra çocuklar için masal kitapları da bulunmaktadır. Söz konusu çocuklar olduğu zaman her konuda olduğu gibi masal konusunda da dikkatli seçim yapmalıyız. Çocuk masalları onlar için eğitici ve öğretici olmalıdır. Onlara kötü örnek olacak içeriklerden kaçınmamız gerekir. Masal seçimi yaparken çocuğumuzun yaşını da göz önünde bulundurmalıyız. Yaşlarına uygun masallar onların dikkatini çekeceği için sonuna kadar sıkılmadan dinleyeceklerdir. 
Çocuk masalları sevimli miniklere kitap okumayı sevdirmek açısından da oldukça önemlidir. Küçükken onun için alacağınız masal kitaplarını uyku öncesi okurken çocuğunuz da bunlardaki resimlere bakmaktan ve farklı bir dünyaya yolculuk etmekten çok hoşlanacaktır. Çocuğunuz okumayı öğrendiği zaman ona hediye edeceğiniz masal kitabı sayesinde küçük yaştan itibaren kitap okuma alışkanlığı edinebilir. Aşağıda sizlerle çocuklar için eğitici bir masal videosu paylaşıyorum. En altta verdiğim linkten en güzel ve orjinal çocuk masallarına ulaşabilirsiniz. 


Yorumlar