Soğuk Kahve farklı tarza sahip olan bir kitap. Belirli bir kurgu olmadan kadın erkek ilişkilerini ele alan ve okuyucuyu bazı yerlerde güldüren fakat güldürürken de düşünmeye sevk eden bir kitap diyebilirim. Kadın erkek ilişkilerini konu alan bu tarz kitaplardan çok olsa da yazarın üslubu diğer meslektaşlarından farklı oluşu ile dikkat çekiyor. Ahmet Batman çoğumuzun dile getiremediği gerçekleri açık sözlü ifadelerle gün yüzüne çıkarıyor.
Soğuk Kahve kitap yorumu bekleyenlere kitabın tek bir konuya değinmek yerine farklı konuları ele alan bir kitap olduğunu söylemek istiyorum. Her bölümde ayrı bir duygu kısa hikaye şeklinde ele alınıyor ve bölüm sonunda okuyucu kendini konu hakkında muhasebe yaparken buluyor. Ahmet Batman kitaba okuyucuya kitabın yazılış amacını belli eden bir mesajla başlıyor. Sonrasında kendini tanıtan yazılarla birlikte konulara giriş yapıyor. Kitapta kendinizden bir şeyler bulup çok hoşunuza gidecek cümleler var. Belirli bir kurgusu olmasa da okuyucuyu sıkmayan, kendine has bir anlatımı var yazarın.
Soğuk Kahve de yazar bir sonraki kitabı olan Sabah Uykum hakkında da küçük bir ip ucu veriyor. " Nasılsın sabah uykum " diye mesaj atıldığı zaman sabah uykusunu çok seven bu adamın kendisini ne kadar çok sevdiğini anlayacak birisini istiyor hayatında. Buradan da anladığımız gibi " duygular dile dökülmeden de anlaşılabilmeli yani sevgi basit sözcüklerle kalıplaştırılmamalı, herkes kendine has bir şekilde sevgisini ifade edebilmeli " gibi birçok anlamlar çıkarılabilir bu sözlerden. Bazı sözler meydan okuma ya da sitem havasını yansıtırken arada ironik göndermeler de bulunuyor. Konunun soğuk kahveye bağlanması ise oldukça güzel. Yazarın; " herkesle kahve içilmez, sadece aşık olduğun insanla kahve içilir, bırak onu izlerken kahve soğusun, soğuk kahveyi sırf onun yüzünden sev. " sözleri konuyu güzel bir yere bağlıyor.
Soğuk Kahve kitap özeti burada son bulurken, kitabı okurken yazarın bire bir sizinle konuştuğunu ve sizi kendinizi, ilişkilerinizi ve düşüncelerinizi bir kez daha sorgulamaya yönelttiğini söyleyebilirim.
İlgiyle okudum yazınızı, daha önce yazardan hiç okumadım; ilk olacak. :)
YanıtlaSilKaleminize sağlık. :)
Kitabı yorumlamakta zorlandığımı itiraf etmeliyim. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sil